Activitate de tip peer-learning în cadrul Grupului de Suport pentru asigurarea calității organizat de Grupul de monitorizare a Procesului Bologna (Bologna Follow-Up Group/BFUG)

Între 15 și 17 ianuarie 2020 s-a desfășurat la Universitatea din Ghent, Belgia, întâlnirea Conducerii și Activitatea de tip peer-learning din cadrul proiectului “Implicarea eficace a părților interesate în activități externe de asigurare a calității ESQA”. Activitatea de tip peer-learning a fost ținută în a treia Întâlnire a Grupului de Suport pentru asigurarea calității organizat de Grupul Bologna Follow-up.

Cele cinci agenții de Asigurare a Calității, membre ale consorțiului, au prezentat propria lor experiență privitoare la implicarea părților interesate în activități de Asigurare a Calității: Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Institutul Danez de Acreditare (DAI), Înaltul Consiliu pentru Evaluarea Cercetării și a Învățământului Superior (HCERES) din Franța, Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) din Republica Moldova și Agenția Națională de Evaluare și Acreditare (NEEA) din Bulgaria.

În cadrul activității de tip peer-learning, un reprezentant al Asociației Europene pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ENQA) a ținut, de asemenea, o prezentare a proiectului de Studiu privitor la implicarea părților interesate în activități de asigurare a calității la nivelul Ariei Europene a Învățământului Superior (EHEA). 

Prin urmare, toți participanții au avut ocazia de a învăța din experiențele, procedurile și exemplele de bune practici întâmpinate la nivelul comunității europene prezentate în Studiu, proceduri și exemple de bune practici prezentate în Studiu. Ei au avut posibilitatea să pună întrebări pentru a clarifica diverse aspecte ale Studiului, fiind puncte de interes pentru activitățile proprii și de asemenea să sugereze subiecte care încă nu au fost abordate în Studiu.

Unii membri din Grupul C au împărtășit din exemplele personale de provocări și succese. Au discutat despre situația din țara lor privitoare la implicarea părților interesate în asigurarea calității externe și cum abordează ei fiecare categorie de părți interesate.

De îndată ce va începe dezvoltarea Ghidului privind Implicarea eficace a părților interesate în activități externe de asigurare a calității , principalul produs al acestui proiect, membrii grupului C vor fi rugați să își exprime nevoile privitoare la o implicare mai eficientă a părților interesate în procedurile lor de asigurare a calității, drept urmare aceste subiecte vor fi incluse.

Pentru orice alte informații sau feedback, vă rugăm să ne contactați la esqaproject@gmail.com.

Prezentări:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *