Atelier de lucru și analiză și Activități de tip Peer – review cu participarea părților interesate în activitățile de asigurare a calității – București

Între 30 octombrie și 1 noiembrie s-a desfășurat atelierul de lucru “Implicarea eficace a părților interesate în activități externe de asigurare a calității ESQA”.

Atelierul de lucru a fost organizat de Ministerul Educației Naționale din România, în colaborare cu Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și a fost găzduit de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Activitățile de tip peer-review au urmărit o analiză detaliată a modalităților în care părțile interesate sunt incluse în activitățile de asigurare a calității externe desfășurate de trei dintre agențiile partenere: Agenția Națională de Evaluare și Acreditare (NEEA) din Bulgaria, Institutul Danez de Acreditare (DAI) din Danemarca și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) din Republica Moldova.

Agenda atelierului de lucru cu părțile implicate a inclus două sesiuni interactive “Întrebări și discuții”. Participanții au fost împărțiți în subgrupuri pentru a discuta, pe baza întrebărilor orientative pregătite în avans, despre ce este Calitatea Învățământului Superior, precum și ce funcționează, ce nu funcționează și ce trebuie făcut pentru a spori contribuția părților interesate în asigurarea calității. De asemenea, scopul a fost identificarea punctelor tari și slabe în ceea ce privește includerea părților implicate, ca parte din activitățile de diagnosticare. Diferite categorii de părți implicate au fost invitate să se alăture, precum asociații studențești, reprezentanți ai corpurilor didactice, Consiliul de Rectori, responsabili pentru asigurarea calității interne, sindicate profesorale, angajatori, organizații profesionale și neguvernamentale.

Următoarea activitate de tip peer-learning, precum și un workshop de analiză, vor avea loc în Copenhaga între 2 și 4 decembrie 2019, găzduite de partenerul danez Institutul Danez de Acreditare (DAI).

Agenda

ESQA presentation

Stakeholders_ESG presentation

ARACIS presentation

ANACEC

ESQA- LBollaert-SDelplace_Bucharest-Copenhagen_2019

ESU, ESQA – Quality Education, General

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *